Sajtóanyagok

Vissza

Ismét fortyogott a média bográcsa 2012.05.02., szerda 17:26
Hétvégén ismét fakanálra cserélték a tollat az ország újságírói. Az országos, a regionális és a helyi médiák képviselői ezúttal a siófoki Hotel Azúrban versengtek.
Pénteken pontyból, szombaton vegyes halból kellett bajnokgyanús halászlevet varázsolniuk. A tét, a Média Főző Európa Bajnokságra való bejutás volt. Az Országos Média Találkozó Halászlé Főző Országos Bajnokság története hét évre nyúlik vissza, ám az idei volt a legnagyobb létszámú mezőny: csaknem 30 csapat szállt harcba az EB-s kvalifikációért. A Kapos Extra csapata ezúttal higgadt magabiztossággal szállt ringbe, hisz az őszi, szelestei versenyen a legjobbak között végzett, így biztos helyük van az EB mezőnyében.

főzőverseny

A verseny ezúttal igazi embert próbáló „mérkőzéssé” vált

A verseny ezúttal igazi embert próbáló „mérkőzéssé” vált a 30 fokos meleg és a 30 tűzrakás melege és füstje miatt. A bajnokság legnagyszerűbb érdeme, hogy összehozza a különböző médiumok munkatársait. Már-már veteránnak számítunk, régi, kedves ismerősként üdvözöljük egymást. Számos országosan is ismert arc, köztük Szöllősi Györgyi, Alföldi Zoltán, és Joshi Bharat sem először szállt ringbe.
Hogy bírod? – kérdezzük az indiai származású, köztudottan vegetáriánus műsorvezetőt: - Ne is mondd, kész horror ez számomra, de ez a hangulat mindent megér. A feleségem a főszakács, szokás szerint csak kuktáskodom mellette. Bár a jókedv kódolva van a versenyben, a hangulatot ezúttal még inkább emelték a SERVUS pálinka prémium kategóriás különlegességei is, sőt, útra valót is kapott mindenki a különböző ízekből.
A versenyt az MTV csapata nyerte, a versenyműveket a „Minden gyerek lakjon jól” Alapítvány segítségével, hátrányos helyzetű gyermekek fogyasztották el – bizton állíthatjuk: jóízűen.


Köszönet a szponzoroknak
Balogh Tamás főszervező, licenctulajdonos külön köszönetet mondott a rendezvény szponzorainak: a Turizmus Zrt.Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának, a szervezésben való segítségért, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-nek az alapanyag biztosításáért és a Servus pálinkának, a háromnapos jókedv fokozásáért. A szomjúság oltásában a Kékkúti Ásványvíz Zrt. és a Sió-Eckes termékei segítettek, a díjátadó gálán a Szent Kristóf Pincészet borait kóstolgatták a résztvevők. A Kométa ’99 Zrt. termékei a díjazottak ajándékcsomagjait tette értékesebbé. A győztesek az Azúr Hotelbe, a Hotel Residence Ózonba Mátraházára és a keszthelyi Kristály Hotelbe nyertek 3 napos wellness pihenést, illetve bokszkesztyű formájú trófeát tele Servus pálinkával. A díjkiosztó gála műsor színvonalát emelte Pirgl Enikő Jeratel hastánc csoportjának látványos és vérpezsdítő bemutatója és a hölgyek kedvencének, Nagy Edmondnak emlékezetes koncertje. A "Papp Laci kedvenc ételei" endezvénysorozat a "Vadat, halat, s mi jó falat" Európai Média Találkozóval folytatódik Sümegen május 24-től 27-ig.